?

Log in

No account? Create an account

Alex Brie @ 2004
View:Recent Entries.
View:Archive.
View:Friends.
View:Profile.
View:Website (My current (photo)blog and webpage).
View:[My homepage (i'll move to a .com, eventually)]. [Best real estate company - daddy's]. [/. (slashdot)]. [Cafeneaua.com - i would publish romanian prose]. [tase's photoblog site].

Security:
Subject:Melancolii pe fir de cupru
Time:01:28 pm
Imi amintesc de reactia mea cand am citit despre un roman de 22 de ani, care se intorsese de la Stanford unde absolvise cu 4.4 GPA (atunci cand maximul era 4), facuse vreo 3-4 specializari, infiintase vreo 2 firme in IT (alaturi de colegi) care primisera contracte de milioane de dolari.

Era o senzatie de marunta invidie, neputinta, admiratie, disperare.

Disperare pentru ca imi dadeam seama ca nu voi reusi niciodata sa fac ce a facut el, ca deja multe porti imi sunt inchise, si , citand din Chuck Palahniuk "we are not beautiful snowflakes", ba chiar "we will never be movie stars".

Am fosti colegi, colege, care imi dau o senzatie similara. Imi dau seama ca deja au trait, experimentat, reusit, mai multe decat voi face eu intr-o viata intreaga (in fine, sper ca nu e chiar asa, ca exagerez, si ca intr-o zi voi figura in forbes 500; speranta moare ultima).
Ar fi trebuit sa facem pronosticuri, in anul 1, despre "most likely to..."; in mod sigur nu as fi figurat prin topul despre "most likely to become CEO of a multinational company". Si imi dau seama ca unii oameni sunt creati astfel. Imi dau seama ca, in ciuda unor mici elanuri trecatoare, nu am calitatile necesare; nu am vointa, perseverenta, constiinta.
Imi dau seama ca la batranete, privind inapoi, voi simti acelasi lucru ca acum: ca viata a trecut pe langa mine, ca nu am facut ce trebuia atunci cand trebuia. O sa imi para rau, o sa suspin, o sa ma enervez ca mi-am ratat sansele. O sa o pun pe seama ghinionului, a lipsei de inspiratie, a ceasului rau. Si o sa ma insel.

Acum insa ma supun fatalismului: unii oameni "just have it", altii "don't".  Oricat de tare m-as stradui, nu o sa fiu niciodata "cel mai". Mereu au fost, sunt, si vor fi altii inaintea mea. Problema e atunci cand ii cunosti personal. Problema e cand ati plecat din acelasi loc. Candva, in trecut, ati calcat acelasi covor, ati atins acelasi stilou.  Au fost, poate, mai inteligenti, mai inspirati, mai motivati. Dar in fond, lucrul care v-a diferentiat si a carui lipsa v-a marcat viata este altul: curajul. Ei au avut curajul de a privi lucrurile in fata. De a vedea ca lumea este ceva mai mica decat pare, ca pentru a reusi trebuie sa faci primul pas inspre lume si ca trebuie sa nu te uiti inapoi, daca vrei sa mergi inainte.

Atunci de-abia iti dai seama ca viata iti putea fi altfel. Si in asemenea momente, regret ca nu am in fata acel lucru care m-ar putea remonta; care mi-ar putea da increderea ca viata nu mi-a fost consumata in van: "It's a Wonderful Life"(1946), de Frank Capra.
comments: Leave a comment Previous Entry Share Next Entry

(Anonymous)
Subject:Găseşteţi nişa
Link:(Link)
Time:2004-09-23 03:11 am (UTC)
Alex,

Găseşte-ţi nişa în care excelezi, e clar că o cauţi şi prin urmare ea există. Lasă smiorcăiala şi începe să faci lucruri extraordinare. Sau poate nişa ta e chiar smiorcăiala, cum a fost pt. Cioran :-)

-- Gabriel Radic www.timbru.com
(Reply) (Thread)

alexbrie
Subject:Re: Găseşteţi nişa
Link:(Link)
Time:2004-09-23 02:12 pm (UTC)
Nu ar fi grozav sa-mi gasesc locul? Sa stiu intr-un sfarsit ce trebuie sa fac, sa stiu care mi-e scopul pe pamant? Din pacate putini norocosi si-au gasit-o; putini si-o gasesc, cel putin la timp.
Smiorcaiala? Da, ma caracterizeaza; nu mereu, nu sunt chiar un Marvin, the paranoid android (\vezi Douglas Adams) , ci poate un român tipic, ce-si plange de mila preocupat sa vada poarta noua a vecinului si nu vrabia din mana :)
Sunt unul din acei multi care cauta sensul lumii, al universului, si toate celelalte, fara sa-si dea seama ca raspunsul e atat de simplu (\referire tot la Douglas Adams); fara sa-si dea seama cat de norocosi sunt, au fost si mai mult ca sigur vor fi daca lupta.
Eh, dar pe langa astea, din cand in cand, orice om are pasele sale de tristete. Care trec, urmate de optimism: adevarul este ca realizarile prietenilor imi arata ca "se poate"; imi arata ca ai nevoie doar de ceva tenacitate, si de scrasnit din dinti atunci cand doare. Sunt constient ca viata inca mai are surprize in traista; iar in cautarea nishei in care sa excelez, imi impartasesc senzatiile cu cei de afara, cu voi ;)
(Reply) (Parent) (Thread)

(Anonymous)
Subject:Порно
Link:(Link)
Time:2011-01-26 07:37 pm (UTC)
Видео порно (http://megafreeporn.ru/)
(Reply) (Thread)

Alex Brie @ 2004
View:Recent Entries.
View:Archive.
View:Friends.
View:Profile.
View:Website (My current (photo)blog and webpage).
View:[My homepage (i'll move to a .com, eventually)]. [Best real estate company - daddy's]. [/. (slashdot)]. [Cafeneaua.com - i would publish romanian prose]. [tase's photoblog site].