Alex (alexbrie) wrote,
Alex
alexbrie

 • Mood:

Probleme...

Probabil (foarte putin probabil, dar totusi probabil) va intrebati de ce nu am mai scris mai nimic de cam multicele zile.
Raspunsul: m-am chinuit sa-mi creez un blog pe noul meu site:
www.alexbrie.net

Mi-am cumparat, cam acum o saptamana, domeniul sus numit. Mi-am cumparat de asemenea spatiu de webhosting (500Mega, cu trafic de maxim 5Gb/luna). Per ansamblu, o oferta buna si ieftina. Dar problemele de abia atunci au inceput: Nu imi pot configura cum trebuie acest minunat sit. Reteaua de aici are niste restrictii dure in firewall, nu permite ssh, nici protocoale ne-http de iesire in afara.
Ma pot conecta totusi via ftp (am gasit eu un truc, mai demulticel, prin care cu windows commander si ceva trucuri pot sa ma conectez afara; de asemenea pot folosi si un client ftp via http: www.net2ftp.com ). Este explicatia pentru care puteti sa vedeti pe adresa mea acea minunata pagina de introducere.
In ultimele zile am cautat programe de blogging care sa nu foloseasca MySQL (nici asta nu il pot configura), si am gasit ceva simplut, sphpblog. Dupa ce m-am chinuit sa-i fac o interfata pe gustul meu, am descoperit alte multe probleme:
Sphpblog lucreaza creand directoare, cu care de asemenea lucrul este restrictionat de Php Safe Mode, activat default. Prin urmare m-am chinuit sa-i modific sursele astfel incat sa nu mai fie nevoie sa le creeze. Iar datorita modului "cu picioarele" in care e programat, si in ciuda simplitatii, nu am reusit inca sa-l fac sa mearga. Damn it!

Sper deci ca in viitorul apropiat sa realizez macar unul din obiectivele:
1. sa gasesc un calculator conectat la internet fara firewall (lucru aproape imposibil) de unde sa incerc sa-mi configurez situl (daca scripturile lor de configurare permit asa ceva fara nevoie de acces ssh).
2. sa reusesc sa modific sursele sphpblog ca sa le fac sa mearga (lucru care desigur va mai dura multicel timp).

Eh.. iar apoi sper sa reusesc sa imi mut fostele inregistrari de blog pe sit (lucru de durata, de foarte lunga durata).

Probleme minore, probleme...
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments